Σελίδες

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Σιούντας Γιώργος-Ζωγράφος

Σιούντας Γιώργος
Ο Γιώργος Σιούντας γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι και στη συνέχεια στο Λονδίνο και το Ντύσσελντορφ.
Το 1967 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο όπου παρέμεινε για οκτώ χρόνια διατηρώντας στούντιο ζωγραφικής. Από το 1963 έως το 1964 παρέμεινε στη Γερμανία οργανώνοντας εκθέσεις σε πόλεις της. Το 1992 εγκαταστάθηκε στη Βοστώνη όπου διατηρεί δική του γκαλερί.
Το 1967 φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Προέδρου του Παναμά, το 1972 τα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας και το 1973 το πορτρέτο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Το 1972 απέσπασε στην Αμερική το Α΄ Βραβείο Σύγχρονης Τέχνης με το έργο του «Μνήμα», το οποίο ανήκει στη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.
Συνεργάστηκε ως σκηνογράφος με πολλά θεατρικά σχήματα στην Αθήνα και το Λονδίνο. Παράλληλα ασχολείται συστηματικά με τοιχογραφίες.
Εκθέτει ατομικά από το 1960 έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό ατομικές εκθέσεις, ενώ ακόμα περισσότερες είναι οι συμμετοχές του σε διεθνείς ομαδικές.
Έργα του παρουσίασε στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Αμερική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Βοστώνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...